ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

بازنشستگی ۳۰ هزار فرهنگی ۱۵۰۰ میلیارد اعتبار می‌خواهد/ ۱۰ سال است مجوز استخدام نیروی مرد نداده‌اند

شهروندان:
معاون سابق متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اهرم تشویقی برای بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان وجود ندارد، گفت: با قیمت‌های امروزی برای بازنشستگی این تعداد فرهنگی حدود ۱۵۰۰ میلیارد اعتبار نیاز دارد.

بازنشستگان- سالمندانفارس نوشت: ابراهیم سحرخیز، معاون سابق متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نیروی مازاد در آموزش و پرورش پیچیدگی خاص خودش را دارد، اظهار داشت: اگر به گفته وزیر کنونی آموزش و پرورش ۳۰ هزار نفر بازنشسته پیش از موعد شوند، چه اهرم تشویقی برای آنها در اختیار داریم.وی افزود: این موضوع بدون سنوات ارفاقی یعنی اینکه در بازنشستگی پیش از موعد اگر فردی با ۲۲ سال سابقه کار بازنشسته شود، دولت برای او در ماه ۲۲ روز حقوق پرداخت کند اما در گذشته اهرمی وجود داشت و اگر فردی ۲۵ سال سابقه داشت دولت هم ۵ سال اضافه می‌کرد و به او ۳۰ روز حقوق می‌داد که این انگیزه الان وجود ندارد.سحرخیز با بیان اینکه این ۳۰ هزار نفر را از کجا می‌خواهند بیاورند و بازنشسته کنند، خاطرنشان کرد: در زمان وزارت علی‌احمدی در آموزش و پرورش ۵۰ هزار نفر بازنشسته پیش از موعد شدند؛ آن موقع ۵ سال سنوات ارفاقی به بازنشستگان داده شد و آنها با ۳۰ سال، بازنشسته شدند که الان اینطور نیست.معاون سابق متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: در زمانی که ما حضور داشتیم به تمام کشور فشار آوردیم تا بازنشسته پیش از موعد شوند و در نهایت ۵ یا ۶ هزار نفر شدند؛ البته از این طرح خانم‌ها استقبال می‌کنند و آنهایی هم که نیروی کارآمد باشند می‌توانند بیرون از آموزش و پرورش از این فرصت برای خود استفاده کنند و آنهایی هم که ناکارآمد هستند در آموزش و پرورش می‌مانند و بازنشسته نمی‌شوند.

وی با انتقاد از اینکه نیروهای مازاد در این بین چطور شناسایی خواهند شد، تصریح کرد: یک خانم با ۱۵ سال سابقه کار به عنوان نیروی مازاد معرفی می‌شود و از طرفی خانمی با ۲۵ سال سابقه کار مازاد معرفی نمی‌شود، زیرا افرادی که سابقه بیشتر دارند، امتیاز بالاتری دریافت می‌کنند و می‌توانند محل کار خود را انتخاب کنند و فردی که ۱۵ سال سابقه دارد به تبع امتیاز کمتری دارد و با این شرایط مازاد می‌شود؛ البته هر نیروی مازادی ناکارآمد نیست.

سحرخیز افزود: معتقد هستم که در تهران نیروی مازاد نداریم؛ در تهران تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس ۳۰ نفر است که در قسمت آقایان نیروی مازاد نداریم و در قسمت خانم‌ها نیز اگر تراکم کلاس‌های درس را پایین بیاورند نیروی مازاد نداریم.

وی با ذکر این سوال که آیا الان آقای وزیر آموزش و پرورش می‌داند چند مدرسه مربی بهداشت ندارد، گفت: خیلی از مدارس معاون، مربی پرورشی و مربی بهداشت ندارند و اگر مکانیزمی در این باره در نظر بگیریم می‌توانند از نیروی مازاد استفاده کنند؛ می‌توانند از یک معلم متعهد و با تجربه که به عنوان مثال علوم تربیتی خوانده است در کسوت معلم پرورشی استفاده شود.

معاون سابق متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این نکته تعدادی را که عنوان می‌کنند مازاد هستند، در حقیقت مازاد نیستند، تصریح کرد: ساماندهی مشکل دارد، در تأمین نیرو مشکل وجود دارد، خیلی جاها معلم ندارد و اهرم تشویقی برای بازنشستگی پیش از موعد نداریم.

وی افزود: در این مورد نباید خیلی شتابزده عمل کرد زیرا اگر ۲ یا ۳ سال با این روند نیروها بازنشسته شوند به یک بالانس می‌رسیم اما شهر تهران در این باره استثنا است.

سحرخیز پیشنهاد داد: بیایید پایه‌های چهارم، پنجم و ششم دبستان را تخصصی کنید و از نیروهای مازاد راهنمایی بر اساس تخصص در ابتدایی استفاده شود تا نیاز نیروی انسانی ابتدایی تأمین شود.

وی با اشاره به طرح پیشنهادی وزیر آموزش و پرورش مبنی بر بازنشستگی پیش از موعد ۳۰ هزار نفر، گفت: با قیمت‌های امروزی فکر نمی‌کنم پاداش پایان خدمت هر نفر از ۴۰ میلیون تومان کمتر باشد که اگر این رقم را ضرب در ۳۰ هزار نفر کنیم حدود یک هزار و دویست میلیارد تومان نیاز دارد که فکر می‌کنم این رقم تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان هم برسد که در این باره مکانیزم اجبار را هم نمی‌توانیم بگذاریم.

معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه توازن نیروی انسانی در آموزش و پرورش تهران به هم خورده است، گفت: با توجه به فشارهایی که وارد شده این بلا سر آموزش و پرورش آمده است و در یک زمانی با موافقت مجلس نیروهای نهضتی استخدام شدند که ۹۰ درصد آنها خانم بودند.

وی گفت: ۱۰ سال است که به آموزش و پرورش مجوز استخدام نیروی مرد نداده‌اند؛ نیروهای نهضتی و حق‌التدریس که به عنوان اولویت استخدام در آموزش و پرورش مطرح کردند، خانم بودند.