ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

پراستنادترین نویسندگان مقالات ایرانی معرفی شدند

شهروندان:
پراستنادترین نویسندگان مقالات نمایه شده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) معرفی شدند.

دانشبه گزارش ایسنا، دکتر مهراد، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) سومین نظام استنادی بین المللی است که جهت سنجش و ارزیابی علمی کشورهای اسلامی تاسیس شده است. در این پایگاه که هزار و ۱۷۸ نشریه علمی پژوهشی و علمی ترویجی دانشگاه ها، موسسات پژوهشی و انجمن های علمی کشورنمایه سازی می شود، مولفه هایی مانند پژوهشگران و دانشمندان، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، رشته های موضوعی، نشریات و کشورها اندازه گیری و رتبه بندی می شود.

وی گفت: گرچه ISC در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده است اما با تلاش و کوشش همکارانم در ISC ثبت و نمایه سازی نشریات علمی از سال ۱۳۸۰ به بعد در برنامه های ISC قرار دارد و بدین ترتیب ارائه آمار تولیدات علمی مبتنی بر ISC از سال مزبور میسر می باشد.

مهراد افزود: میزان تولیدات علمی پژوهشگران ایران در نشریات فارسی و انگلیسی که در ISC نمایه سازی می شوند در سال ۱۳۸۰ تعداد شش هزار و ۴۱۹ مقاله، در سال ۱۳۸۱ تعداد شش هزار و ۵۹۰ مقاله و در سال ۱۳۸۲ تعداد هفت هزار و ۴۲۴ مقاله بود.

وی خاطر نشان کرد: بررسی بیشتر ISC نشان می دهد که این ارقام هر سال به خاطر افزایش در تعداد نشریات علمی مصوب کمیسیون نشریات وزارت علوم و وزارت بهداشت افزایش چشم گیری یافته به طوری که در سال ۱۳۸۳تعداد ۸۵۸۷ مقاله و در فاصله سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ به ترتیب ۱۵۰۶۸ مقاله، ۱۸۰۵۹ مقاله، ۲۰۴۳۱ مقاله، ۲۵۱۷۰ مقاله، ۲۹۳۹۸ مقاله و ۳۲۲۷۹ مقاله توسط استادان و پژوهشگران ایرانی ثبت و نمایه سازی شده است.

مهراد گفت: آمار تولید علم ایران در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ نیز به ترتیب ۲۸ هزار و ۴۳۳ مقاله و ۱۱ هزار و ۲۰۱ مقاله می باشد. علت کاهش تعداد مقالات را تنها می توان به تاخیر در چاپ و انتشار نشریات ایرانی به زبان های فارسی و انگلیسی نسبت داد و این موضوعی است که معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری لازم است بدان توجه جدی معمول نماید.

وی درباره پراستنادترین نویسندگان ایرانی بر حسب رشته های موضوعی نیز گفت: در حوزه علوم انسانی، دکتر محمد علی بشارت، دکتر ژاله آموزگار و دکتراکبر کمیجانی هر سه از دانشگاه تهران به ترتیب با کسب رتبه های اول تا سوم، پژوهشگران برتر بر حسب تعداد استنادهای دریافت شده در ISC هستند.

چهره ماندگار علمی گفت: در علوم پزشکی و رشته های وابسته دکتر محمد کاظم، دکتر فریدون عزیزی و دکتر باقر لاریجانی به ترتیب رتبه های اول تا سوم را که به دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران تعلق دارند در اختیار دارند. این پژوهشگران پراستناد، مقالات تحقیقاتی خود را در نشریات فارسی معتبر علمی منتشر کرده اند.

مهراد افزود: در رشته کشاورزی دکتر جواد ترکمانی از دانشگاه شیراز، دکتر محمدرضا بی همتا از دانشگاه تهران و دکتر مهدی نصیری محلاتی از دانشگاه فردوسی مشهد پژوهشگران برتر بر حسب تعداد استنادهای دریافتی در ISC هستند.

وی گفت: در رشته هنر و معماری، اسفندیار زبردست، کوروش گلکار و محمد مهدی عزیزی که به ترتیب به دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران وابسته هستند پراستنادترین پژوهشگران ISC در حوزه هنر و معماری می باشند.

مهراد خاطر نشان کرد: در حوزه فنی مهندسی دکتر غلامحسین لیاقت، دکتر احمد ابریشم چی و دکتر مسعود تجریشی پر استنادترین پژوهشگرانی هستند که انتشارات خود را به زبان فارسی در نشریات معتبر علمی منتشر کرده و به ترتیب رتبه های اول تا سوم را در اختیار دارند. وابستگی سازمانی دکتر غلامحسین لیاقت دانشگاه تربیت مدرس و وابستگی سازمانی دکتر احمد ابریشم چی و دکتر مسعود تجریشی دانشگاه صنعتی شریف می باشد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در پایان افزود: به سهم خود به فرایند تجاری سازی اعتقاد دارم و بر این باورم که باید از حاصل زحمات پژوهشگران ایرانی در جهت تبدیل علم به فناوری و ثروت و در نهایت رفاه استفاده کرد. اما اعتقاد به این پدیده نباید مانع از تلاش دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در تولید علم شود و باید بر این مهم تاکید کرد که امروزه میزان تولیدات علمی ایران در قالب مقالات تحقیقاتی به رتبه بندی دانشگاه ها و پژو هشگاه ها در سطح ملی و بین المللی منجر شده و نظام های رتبه بندی داده های خود را از پایگاه های استنادی مانند ISI، Scopus و ISC دریافت می کنند.

برچسب‌ها : ,