ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
ابتکار:

تشکل‌های مردم‌نهاد در پیشبرد تحولات اجتماعی ضروری هستند

شهروندان:
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ در دوران اصلاحات تشکل‌های مردم نهاد اثر مثبتی از خود برجای گذاشتند.

معصومه ابتکاربه گزارش ایسنا، دکتر معصومه ابتکار در نهمین مراسم بزرگداشت و اعطای جایزه دکتر تقی ابتکار افزود: خوشحالیم که پس از چند سال در خدمت آقای خاتمی هستیم و امیدواریم میهن به سمت و سویی برود که فضای بهتری برای حضور همه عزیزان و شخصیت‌های بزرگواری مانند آقای خاتمی وجود داشته باشد.

وی که در این مراسم به عنوان عضو هیئت رئیسه مرکز غیردولتی صلح و محیط زیست و بنیانگذار اعطای این جایزه حضور داشت، اظهارکرد: ذاتا قبل از اینکه آدم دولتی باشم غیردولتی هستم به این دلیل که از خواستگاه سازمان‌های مردم نهاد کارم را آغاز کرده‌ام و به حضور تشکل‌های مردم نهاد در تحولات اجتماعی در پیشبرد اهداف جوامع اعتقاد دارم.

ابتکار ادامه داد: سازمان‌های مردم‌نهاد که مبتنی بر انگیزه‌های خیرخواهانه شکل می‌گیرند می‌توانند ظرفیت بسیار خوبی برای کشور باشند که این موضوع در حوزه محیط زیست انکارناپذیر است.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به فعالیت تشکل‌های مردم نهاد در دوران اصلاحات اظهارکرد: اگرچه در دوره‌ای از این افراد قدرشناسی نشد و آسیب‌های زیادی به آنها وارد آمد و فعالین دچار محدودیت و محرومیت شدند و NGO‌ها از نظر کیفی و کمی سقوط کردند، اما به دلیل پایه‌های قوی که در بین آنها بود توانستند خود را با وجود هزینه‌ها و سختی‌های بسیار حفظ کنند.

ابتکار افزود: اکنون به لطف این صبر و استقامت است که در کشور فضای بهتری داریم و زمینه برای فعالیت‌ تشکل‌های مردم نهاد بهبود یافته که امیدواریم بتوانیم در دولت مسیر و راه برای حضور NGO ها را باز کنیم تا جامعه بتواند از توانمندی علمی، انگیزه‌های خیرخواهانه و نیات انسان دوستانه بهره مند شود.

فرزند دکترتقی ابتکار در ادامه برنامه دستاوردها و آرزوهای پدرش را تشریح کرد و گفت: ایشان همیشه فردی آینده نگر و جلوتر از زمان خود بودند که با مخالفت‌ها و مقاومت‌های بسیاری نیز مواجه شدند. همانگونه که در سال ۵۵ نسبت به موضوع آلودگی هوا هشدار داده و با انتقادات بسیاری مواجه شدند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اصل ۵۰ قانون اساسی پس از انقلاب اسلامی به پیشنهاد دکتر تقی ابتکار در قانون گنجانده شده است، افزود: علاوه بر آن ایشان پیشرو آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور بودند و دانشگاه علمی کاربردی به پیشنهاد وی تاسیس شد.

معاون رئیس جمهوری افزود: همچنین در دوره دکتر خاتمی به پیشنهاد وی شورای عالی نانو تاسیس شد که همین موضوع باعث شد که در عرصه‌های نانوتکنولوژی نزدیک به کشورهای دیگر حرکت کرده و فاصله خودمان را با آنان حفظ کنیم و حتی در رتبه‌های بالاتری قرار گیریم.

وی در پایان اظهار کرد: در این مراسم از هیچ امکانات دولتی استفاده نشده است.

درپایان این مراسم از برگزیدگان «نهمین جایزه دکتر تقی ابتکار» تقدیر شد.

این جایزه که به همت مرکز غیر دولتی صلح و محیط زیست به پژوهشگران و تلاشگران عرصه حفاظت از محیط زیست اعطا می‌شود به دکتر تقی شامخی استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به خاطر ۳۲ سال تدریس و تحقیق در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی ایران، چاپ بیش از ۴۵ مقاله در مجلات معتبر داخلی و بین المللی و تالیف دو کتاب در زمینه قوانین مدیریت منابع طبیعی و همچنین ارائه مشاوره به نهادهای مرتبط برای حفظ محیط زیست اعطا شد.

همچنین بنا بر نظر هیئت داوران در عرصه فعالیت‌های مردم نهاد این جایزه به حسین گلپایگانی عبیری برای فعالیت مستمر و گسترده در جهت آموزش و جلب مشارکت مردمی در جهت بهبود وضعیت محیط زیست تعلق گرفت.

در حوزه فعالیت خبری نیز هیئت داوران جایزه خبرنگار و فعال محیط زیست را به محسن تیزهوش از خرم آباد لرستان به خاطر تلاش مجدانه در انعکاس اخبار و گزارش‌های محیط زیستی اعطا کرد.

همچنین در حوزه رسانه هیئت داوران از تلاش‌های حمیدرضا میرزاده در خبرگزاری سبزپرس و کیوان هوشمند برای مدیریت پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش تشکر و قدردانی کرد.

لوح تقدیر هیئت داوران به مرتضی لطفی برای ۱۰ سال فعالیت پیوسته در عرصه صنعت برای اجرای طرح‌های زیست محیطی تعلق گرفت.

همچنین هیئت داوران نهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار با تقدیم لوح تقدیر به خانواده محیط بان شهید عبدالله یاری به خاطر تلاش‌ها و خدمات او در حفاظت از منابع خدادادی و طبیعت ایران تشکر کرد.

به گزارش ایسنا جایزه دکتر تقی ابتکار پس از درگذشت وی توسط خانواده ایشان در نظر گرفته شد که طی سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ توسط فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و از سال ۸۴ با تشکیل مرکز غیر دولتی صلح و محیط زیست به فعالان محیط زیست ارائه می‌شود.

فراخوان نهمین دوره جایزه دکتر تقی ابتکار برای سال ۱۳۹۲ از آذرماه آغاز شد و پس از درج در روزنامه اطلاعات که هر ساله از این جایزه به این شیوه حمایت می‌کند در برخی سایت‌ها و اکثر دانشکده‌های محیط زیست کشور نیز منتشر شد.

اعطا کنندگان این جایزه در نهمین دوره محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین ایران، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و فاطمه ارجمند همسر دکتر تقی ابتکار بودند.