ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
نگاهي به زندگي حرفه‌اي پروفسور پروانه وثوق

او مادر ترزای ایران بود

شهروندان:
پروفسور پروانه وثوق بنیانگذار رشته فوق تخصصی خون و انکولوژی کودکان و از بنیانگذاران موسسه حمایت از کودکان سرطانی (محک) نامی آشنا برای کسانی است که به نوعی با بیماری سرطان دست در گریبانند.

پروفسور پروانه وثوقفولکس قورباغه ای خانم دکتر، برای اهالی خیابان ظفر، یک نشانه دوست داشتنی بود. نشانه‌ای که روزی چند بار حوالی بیمارستان علی اصغر(ع) دیده می‌شد و از حضور کسی خبر می‌داد که زندگی‌اش را وقف کودکان مبتلا به سرطان کرده بود.

کسی که زندگی در اروپا را رها کرده بود تا در کنار بچه‌های سرطانی ایران زندگی کند و به داد آن‌ها برسد. حالا اما بچه‌های سرطانی ایران داغدارند. چرا که دیگر نمی‌توانند محبت را از چشمان او بیاموزند. چشم‌هایی که برای همیشه بسته شد.

فرشته نجات

پروفسور پروانه وثوق، اسفند سال ۱۳۱۴ در شهر تفرش دیده به جهان گشود. او دکترای عمومی خود را در سال ۱۳۴۲ از دانشکده علوم پزشکی تهران دریافت کرد و دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی‌اش را در دانشگاه‌های کمبریج، ماساچوست و ایلینوی گذراند و دوره تکمیلی پزشکی را در دانشگاه واشنگتن سپری کرد.

اما با پایان تحصیلاتش دوباره به ایران برگشت و در سال ۱۳۵۰ در بیمارستان حضرت علی‌اصغر (ع) مشغول به کار شد. بیمارستان‌های «مفید» و «کودکان تهران» هم از جمله مراکز درمانی بودند که پروفسور وثوق در آنها به طبابت مشغول بود.

پروفسور وثوق که از مؤسسان رشته فوق تخصصی خون و سرطان کودکان در ایران بود، نخستین بخش هماتولوژی و آنکولوژی را در بیمارستان علی اصغر راه‌اندازی کرد و از ده سال پیش با راه اندازی بیمارستان تخصصی محک روز و شب خود را در بیمارستان می‌گذراند.

پروفسور پروانه وثوق

او رئیس هیئت امنای بیمارستان تخصصی محک هم بود و تا آخرین روزهای عمر خود، علاوه بر ریاست هیئت امنای موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) به امر تعلیم و تربیت دانشجویان پزشکی و نیز درمان کودکان مبتلا به سرطان اشتغال داشت.

همکارانش می‌گفتند: بارها به ایشان پیشنهاد شده که برای مشاغل تحقیقاتی در ازای دریافت حقوق هنگفت و امکانات دیگر ساکن کشورهای اروپایی و آمریکایی شود. ولی او خدمت رایگان به کودکان سرطانی وطنش را برگزید.

مرحومه وثوق در سالهای خدمات موثر پزشکی خود، کودکان سرطانی بسیاری را از سراسر جهان درمان کرده و به آنان سلامتی دوباره بازگردانده بود و هیچ گاه ازدواج نکرد. شاید به همین خاطر باشد که برخی به او لقب«مادرترزای ایرانی» داده‌اند.

پروفسور پروانه وثوق رئیس هیئت امنای بیمارستان فوق تخصصی سرطان محک ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۲ در سن ۷۸ سالگی درگذشت.

برچسب‌ها : ,