ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

هفتم بهمن در آینه تاریخ معاصر ایران

شهروندان:
امروز دوشنبه برابر با هفتم بهمن 1392هجری خورشیدی، بیست و پنجم ربیع الاول 1435 هجری قمری و بیست و هفتم ژانویه 2014 میلادی است. 35سال پیش در چنین روزی، امام خمینی(ره) در پاسخ به درخواست بختیار مبنی بر ملاقات با ایشان فرمودند: بختیار غیرقانونی است و باید استعفا دهد، تا استعفا ندهد ملاقاتی در کار نیست.

تاریخمهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۷ بهمن ۱۳۷۴

آیت ‏اللّه سیدعبدالعزیز طباطبایی یزدی دانشمند فرزانه و صاحب آثار ارزنده ای چون اضواء علی الذریعه، المهدی فی السنة النبویه و تعلیقات علی طبقات اعلام الشیعه در ۶۶ سالگی درگذشت.

۷ بهمن ۱۳۵۷

به مناسبت رحلت پیامبر اسلام(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) میلیون ها تن در سراسر کشور با برگزاری راهپیمایی، کارشکنی های بختیار را محکوم کردند و خواستار باز شدن فرودگاه مهرآباد برای بازگشت امام خمینی(ره) شدند.

۷ بهمن ۱۳۵۷

شاپور بختیار گفت: برای ملاقات با آیت الله خمینی اگر لازم باشد به پاریس خواهم رفت. امام(ره) در پاسخ فرمودند: بختیار غیرقانونی است و باید استعفا دهد، تا استعفا ندهد ملاقاتی در کار نیست.

۷ بهمن ۱۳۵۵

استاد مجتبی مینوی نویسنده، محقق و مترجم بزرگ ایرانی در ۷۳ سالگی درگذشت. از این استاد فرزانه ی زبان و ادب فارسی، نزدیک به ۴۰ کتاب از تألیف و ترجمه و تصحیح و یکصد و ۶۰ مقاله ادبی و انتقادی در مجلات ایرانی و خارجی منتشر شده است. پانزده گفتار، شیر و خورشید، داستان هزار دستان و شاهنشاهی ساسانیان از جمله آثار و ترجمه ‏های استاد مینوی است.

۷ بهمن ۱۳۴۹

خسرو خسروانی، به دنبال برقراری دوباره روابط سیاسی تهران و قاهره، به عنوان سفیر ایران به مصر رفت.

۷ بهمن ۱۳۴۴

ایران به قرارداد جهانی آزادی تبادل افکار سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی یونسکو پیوست.

۷ بهمن ۱۳۴۳

امیرعباس هویدا نام افراد کابینه خود را به محمدرضا پهلوی اعلام کرد.

۷ بهمن ۱۳۳۴

به درخواست علمای قم و روحانیون در اعتراض به برگزاری رفراندوم ششم بهمن محمدرضا پهلوی از رفتن به مسجد و اقامه نماز خودداری کردند. منبرها تعطیل و فعالیت بسیاری از مسجد ها محدود شد.

۷بهمن ۱۳۳۰

در پی مخالفت دولت مصدق با تصمیم انگلیس برای فرستادن آگرمان به عنوان سفیر آن کشور در تهران، وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد که هیچ سفیر دیگری را به تهران نخواهد فرستاد.

۷ بهمن ۱۳۲۷

تقی زاده عامل بستن قرارداد نفتی ۱۹۳۳ در برابر اعتراض نمایندگان مجلس خود را بی تقصیر معرفی کرد و رضاخان را مسوول این قرارداد دانست. این اعتراف اعتبار قرارداد را زیر سوال برد.

۷ بهمن ۱۳۲۴

احمد قوام، معروف به قوام السلطنه، برای چهارمین بار مامور تشکیل کابینه شد. این کابینه تا ۱۸ آذر ۱۳۲۶ برقرار بود.

۷ بهمن ۱۳۱۱

آیت اللَّه سید محمدباقر حجتی عالم مجاهد و صاحب آثار ارزنده ای چون تقریرات درس اصول آخوند خراسانی، تقریرات درس فقه علامه یزدی و حاشیه بر عروة الوثقی در ۶۳ سالگی درگذشت.

۷ بهمن ۱۳۰۳

مجلس شورای ملی قرارداد پستی و تلگرافی ایران و شوروی را تصویب کرد.

۷ بهمن ۱۳۰۱

مجلس شورای ملی با استقبال از استعفای قوام السلطنه، از احمدشاه خواست مستوفی الممالک را مامور تشکیل کابینه کند.

۷ بهمن ۱۲۹۴

سرپرسی سایکس که از طرف دولت انگلیس مامور تشکیل یک نیروی نظامی معروف به پلیس جنوب شده بود، به همراه تعدادی از افسران انگلیسی و نظامیان هندی به بندرعباس رفت.

برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد ۴)

آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)

برچسب‌ها : ,