ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
در يك نظرسنجي مشخص شد: اشتغال، دغدغه اول شهروندان

امید بالای شهروندان به موفقیت دولت و محبوبیت رییس‌جمهور

شهروندان:
جدیدترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نشان می‌دهد که حدود 48 درصد مردم امید زیاد و خیلی زیاد به موفقیت عملکرد دولت دارند و 25.4 درصد امید به موفقیت را در حد متوسط اظهار کرده‌اند.

روحانیبه گزارش ایسنا، یکی دیگر از یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد که حدود ۵۸ درصد از مردم محبوبیت شخص رئیس‌جمهور در سطح جامعه را زیاد و خیلی زیاد عنوان کرده‌اند.

نتایج حاصل‌شده در بخش دیگری از این نظرسنجی بیانگر آن است که مشکلات اقتصادی مانند گرانی، مسکن و بیکاری رتبه اول انتظارات شهروندان از دولت یازدهم را به خود اختصاص داده است. مسائل بین‌المللی مانند حل پرونده هسته‌ای، گسترش آزادی‌های فردی، سیاسی و اجتماعی و نیز وضعیت حجاب، پوشش و ارزش‌های اسلامی در رده‌های بعدی انتظارات قرار گرفته است.

در زمینه اولویت‌های سیاسی مردم از دولت یازدهم، از بین هفت مقوله‌ای که به عنوان انتظارات مردم مطرح شده است، «دفاع از حقوق شهروندی و آزادی‌های فردی» و «تلاش برای اجرای قانون اساسی»، رتبه‌های اول و دوم را به خود اختصاص داده‌اند.

در بخش انتظارات اقتصادی مردم نیز، یافته‌های حاصله نشان‌دهنده اهمیت بالای موضوع اشتغال و رفع بیکاری جوانان از نظر مردم است و این موضوع در رتبه اول انتظارات اقتصادی مردم قرار دارد. همچنین مبارزه با تورم و گرانی، تهیه مسکن مناسب برای اقشار کم‌درآمد، توسعه صادرات نفتی و غیرنفتی، رسیدگی به مناطق محروم و توسعه گردشگری به ترتیب در رده‌های بعدی دغدغه‌های اقتصادی مردم قرار گرفته است.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اطلاعیه‌ای ضمن اشاره به این آمارها، توضیحاتی درباره فعالیت‌ها و آمارهای ارائه شده از سوی این مرکز ارائه داد.

در این اطلاعیه آمده است:

«در روزهای گذشته در فضای مجازی کشور مواردی درباره مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، منتشر شده است که ایجاب می‌نماید جهت تنویر افکار عمومی پیش از ارائه گزارش نظرسنجی اخیر توضیحاتی بیان گردد.

۱- مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی و دارای ۱۲ سال سابقه فعالیت به عنوان مجموعه امین نظام جمهوری اسلامی ایران با گستره وسیع فعالیت علمی در حوزه افکارسنجی و نظرسنجی است و در تمام این مدت تلاش نموده است تا با تأسی به فرهنگ جهادی و نیز اتکا به علم و دانش، مطالعات و تحقیقات خویش را به انجام رساند. توجه به منافع ملی و نیز انتقال بدون کم و کاست افکار عمومی جامعه ایرانی از رویه‌های جدی عملکرد این مرکز بوده است.

۲- گزارش طرح‌های افکارسنجی انجام شده مطابق فرآیندهای علمی تعریف شده در این مرکز به اطلاع نهادهای عالی حاکمیتی رسانیده شده و سپس در فواصل زمانی مشخص و متناسب با اقتضائات و شرایط زمانی اطلاع‌رسانی عمومی می‌گردد. به عنوان نمونه، با توجه به اهمیت مذاکرات ژنو، بخش نگرش مردم ایران به این مذاکرات استخراج و منتشر گردید. مطابق همین روال، گزارش‌های دیگری در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی وجود دارد که به فضل الهی منتشر خواهد شد.

۳- بر خلاف آنچه که در برخی از رسانه‌های مجازی منتشر شد، اعضای کنونی هیأت مدیره ایسپا در طول ۱۲ سال گذشته نیز به عنوان عضو هیأت مدیره فعالیت می‌نموده‌اند و همواره بر کار کارشناسی و فارغ از جوسازی‌های سیاسی تاکید جدی داشته‌اند. رجوع به عملکرد اطلاع‌رسانی این مرکز بویژه در مقایسه با سایر مراکز نظرسنجی دولتی و غیردولتی در طول سال‌های اخیر گویای این امر مهم است.

۴- از آنجا که گزارش پیش رو قبل از این منتشر نشده بود و مقرر بود پس از ارائه اولین گزارش یکصد روزه رئیس و وزرای محترم دولت یازدهم صورت گیرد، لذا هیچ‌گونه سانسوری در این زمینه از سوی ایسپا رخ نداده است، چراکه گزارشی منتشر نشده بود، لذا سانسور مورد ادعای برخی از رسانه‌های مجازی از اساس بی‌پایه می‌باشد. اما بخش ناقصی از این گزارش به شکل سانسور شده شامل بخش‌هایی که اهداف خاصی را برای انتشاردهندگان تأمین می‌کند توسط همان کسانی که ایسپا را متهم به سانسور نموده‌اند، بصورت غیررسمی و بدون تایید ایسپا در فضای مجازی منتشر شده است که مطالعه شرح ذیل ذهن مخاطبین محترم را روشن‌تر خواهد نمود.

۵- مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) مطابق وظایف و مسئولیت‌های خویش و بازگشت به مصوبه مورخ ۱۳۹۲٫۹٫۳ هیأت مدیره محترم و در ادامه اطلاع‌رسانی‌های قبلی، بخش‌های دیگری از این گزارش را منتشر می‌نماید و قسمت‌های تکمیلی آن نیز به زودی منتشر خواهد شد.

در نظرسنجی اخیر ایسپا در خصوص انتظارات مردم از دولت یازدهم و ارزیابی آن‌ها از عملکرد دولت پرسیده شده است. در این نظرسنجی که در بین مردم کل کشور اعم از شهری و روستایی با حجم نمونه ۵۴۴۹ نفر انجام شده است، ۵۲٫۷ درصد پاسخگویان را مردان و ۴۷٫۳ درصد را زنان تشکیل داده‌اند. میانگین سنی پاسخگویان ۳۶٫۱ سال بوده است. همچنین ۳۷ درصد از پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی و ۲۶٫۹ درصد دارای تحصیلات دیپلم هستند.

نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد حدود ۴۸ درصد مردم امید زیاد و خیلی زیاد به موفقیت عملکرد دولت دارند و ۲۵٫۴ درصد امید به موفقیت را در حد متوسط اظهار کرده‌اند.

یکی دیگر از یافته‌های نظرسنجی مذکور بیانگر آن است که حدود ۵۸ درصد از مردم اظهار داشته‌اند شخص رئیس‌جمهور از محبوبیت زیاد و خیلی زیاد در سطح جامعه برخوردار است. همچنین ۲۵٫۴ درصد محبوبیت ایشان را در حد متوسط و ۱۶٫۳ درصد رئیس‌جمهور را در حد کم و خیلی کم دانسته‌اند.

در این نظرسنجی در قالب ۵ سوال از مردم در خصوص انتظاراتشان از آقای روحانی و دولت پرسیده شده است. نحوه تحلیل سوال اولویتی به این صورت بوده است که به اولویت اول وزن ۳، به اولویت دوم وزن ۲ و به اولویت سوم وزن ۱ داده شده است و در نهایت بر این اساس برای هر آیتم، امتیازی بر روی طیف ۰ تا ۱۰۰ محاسبه شده است.

در قالب یک سوال از مردم خواسته شد از میان چهار خواسته اصلی و مهم، دو اولویت خود را مشخص نمایند. نتایج حاصله بیانگر آن است که مشکلات اقتصادی مانند گرانی، مسکن و بیکاری با ۵۱٫۳ امتیاز از ۱۰۰، رتبه اول انتظارات شهروندان از دولت یازدهم را به خود اختصاص داده است. مسائل بین‌المللی مانند حل پرونده هسته‌ای با ۱۹ امتیاز در رده دوم اولویت مردم قرار گرفته است. گسترش آزادی‌های فردی، سیاسی و اجتماعی با ۱۷ امتیاز و وضعیت حجاب، پوشش و ارزش‌های اسلامی با اخذ ۱۲٫۶ امتیاز در رده‌های بعدی انتظارات قرار گرفته است.

موضوع دیگری که در این نظرسنجی مورد بررسی قرار گرفته، شناخت اولویت‌های سیاسی مردم از دولت یازدهم بوده است. از بین هفت مقوله‌ای که به عنوان انتظارات مردم مطرح شده است، «دفاع از حقوق شهروندی و آزادی‌های فردی» با ۲۲٫۱ امتیاز از ۱۰۰ رتبه اول اولویت انتظارات سیاسی مردم را به خود اختصاص داده است. «تلاش برای اجرای قانون اساسی» با ۲۰٫۶ امتیاز و «ترغیب مسئولان به پاسخگویی بهتر در قبال عملکردها» با ۱۷٫۱ امتیاز در رتبه‌های دوم و سوم انتظارات سیاسی مردم قرار دارد، « پیگیری سیاست تنش‌زدایی بین‌المللی»، « اصلاح شیوه برخورد با منتقدان نظام»‌، «توسعه توانایی نظامی و تسلیحاتی کشور» و «زمینه‌سازی برای فعالیت بیشتر احزاب و تشکل‌ها» به ترتیب در رده‌های بعدی اولویت‌های سیاسی مردم از دولت آقای روحانی قرار گرفته است.

بررسی انتظارات اقتصادی مردم از دولت یازدهم نیز از دیگر مواردی بود که در این نظرسنجی مورد بررسی قرار گرفته است. یافته‌های حاصله نشان‌دهنده اهمیت بالای مقوله اشتغال و رفع بیکاری جوانان از نظر مردم است. زیرا این مقوله با کسب ۲۹٫۱ امتیاز از ۱۰۰ بالاترین امتیاز را در میان سایر انتظارات اقتصادی بدست آورده است. همچنین مبارزه با تورم و گرانی با ۲۸٫۴ امتیاز با فاصله بسیار کمی رتبه دوم انتظارات اقتصادی مردم را به خود اختصاص داده است. تهیه مسکن مناسب برای اقشار کم‌درآمد، توسعه صادرات نفتی و غیرنفتی، رسیدگی به مناطق محروم و توسعه گردشگری به ترتیب در رده‌های بعدی دغدغه‌های اقتصادی مردم قرار گرفته است.»