ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

در این انتخابات معلوم شد که مردم چه می‌خواهند

شهروندان – سید محمد خاتمی:
اعضای هیأت رئیسه انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با سید محمدخاتمی دیدار کردند و با بیان مطالب و دغدغه‌های خود خواستار انتقال این مطالب به رئیس جمهوری منتخب شدند.

خاتمیرئیس جمهور سابق کشورمان در این مراسم گفت: خوشحالم که خداوند در این ایام شعبان که پر از رحمت و برکت الهی است و درهای رحمتش به روی بندگان باز است و در اعیاد بزرگی که داریم بخصوص در آستانه سال روز ولادت حضرت بقیه‌الله(عج) هستیم و میلاد امام حسین(عج)، حضرت‌ابوالفضل(ع) و امام سجاد(ع) را پشت سر گذاشتیم، خداوند یک شادی دیگر هم نصیب ما کرد که آن برگزاری یک انتخابات پرشور بود، گرچه موانع زیادی در این انتخابات بود اما زمینه ای پیش آمد که مردم حضور پرشور یافتند این انتخابات واقعا حماسه شد و حماسه‌ای که رهبری می‌خواستند محقق شد گرچه کسانی بودند که نمی‌خواهم بگویم با سوء نیت، اما نمی‌خواستند حماسه محقق شود.

سید محمد خاتمی در ادامه اظهارداشت: الحق به محض اینکه آقای‌هاشمی آمد احساس کردیم انفجار امید و حرکتی در جامعه ایجاد شد که اگر ادامه می‌یافت، اتفاقی شکوهمندتر از آنچه اتفاق افتاد رخ می‌داد زیرا عملا ردصلاحیت ایشان می‌توانست جلوی حماسه را بگیرد، اما برکت حضور مردم و هوشمندی همه-بخصوص شما جوانان و کسانی که به آینده مملکت چشم دوخته اند- همه حضور یافتند و انتخاباتی پرشور برگزار شد. من وقتی که به آرا نگاه می‌کنم –از روستاها تا شهرهای بزرگ، از کارگر و کشاورز تا استاد دانشگاه- می‌بینم تمام آنها یک حرف را می‌زنند این نشانه رشد و بلوغ جامعه ماست.

وی در این باره گفت: یعنی حرف اصلاح‌طلبی واقع گراست که ما جز انتخابات راه دیگری نداریم و با وجود مشکلات، بدیلی برای انتخابات نداریم و بدیل آن خطرناک است. البته انتخابات باید مطلوب تر باشد و همه بتوانند در آن حضور یابند اما اینکه بخش زیادی از مردم با وجود عدم تمایل برخی و نپسندیدن آنها در انتخابات حضور پیدا کردند، خیلی مهم است یعنی ما با وجود آن نخواستن‌های دیگران حضور پیدا کردیم و خودمان را محروم نکردیم.

خاتمی خاطرنشان کرد: من نمی‌خواهم جامعه را به اصلاح‌طلب و غیر اصلاح‌طلب تقسیم کنم؛ اما گفتمان اصلاح‌طلبی واقعیتی است که به خصوص در این سال‌ها به شدت مورد تخریب قرار گرفت؛ از طریق تخریب شخصیت‌های اصلاح‌طلب یا افراد عاقل. بعد از چند سال بمباران گفتمان اصلاح‌طلبی، مردم نشان دادند گفتمان اصلاح‌طلبی را می‌پذیرند؛ البته حرف من فقط اصلاح‌طلبان نیست، منظورم گفتمان است در دل این گفتمان اعتدال و بهره‌گیری از همه نیروها در کشور نهفته است. گفتمان اصلاحات گفتمانی است که می‌کوشید سیاست را اخلاقی کند و نه اینکه دین و اخلاق را سیاسی کند و سیاست را نظرگاه تنگ گروه‌های خاصی بداند. این گفتمان از نظر اصلاحات درست نیست و براساس نظر اصلاحات سیاست باید در خدمت اخلاق و دین باشد. از جمله مسائلی که در جریان انتخابات مشخص شد، وجهه اخلاقی اصلاحات بود. یعنی کاری که آقای عارف کرد و الحمدالله بهره‌اش را هم برد و در افکار عمومی بروز وظهور بیشتری یافت، از نمونه‌های آن بود.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان گفت: ما به فکر موفقیت گفتمان اصلاحات و حفظ منافع مملکت هستیم و می‌خواهیم اوضاع کشور بهبود یابد. بنابراین چرا به دنبال قدرت بیاییم و گروه‌ها را از هم بپاشانیم؟ من خدا را شکر می‌کنم و از این وضع ناراضی نیستیم. من فکر می‌کنم در این دوره انتخابات از طریق اصلاح طلبان و آقای عارف به وضع بهتری رسیدیم. من فکر می‌کنم در دینی شدن سیاست -با دیدگاه‌های باز- می‌توانیم بحث‌های زیادی کنیم و خواهیم کرد و به موفقیت‌های بزرگی در این زمینه رسیدیم.

وی تاکید کرد: در این انتخابات معلوم شد که مردم چه می‌خواهند و راه نجات مملکت کدام راه است. این کار با آرام ترین راه انجام شد؛ ما آرام‌ترین انتخابات را داشتیم؛ در عین نگرانی‌ها و دلهره‌ها مردم نشان دادند که رشید هستند و راه خودشان را می‌خواهند و نشان دادند نظام را می‌خواهند، نه تغییر نظام را، ولی از اوضاع راضی نیستند؛ آقای روحانی شخصیت شناخته شده، توانا، خوب، امتحان داده، مورد احترام و دارای مواضع روشن است که ما هم همین را می‌خواهیم. اگر یکی از کسانی که اصلاح امور را می‌خواست اما اصولگرا بود و می‌دانستیم اهداف ما را پیگیری می‌کند؛ از او هم حمایت می‌کردیم زیرا ما گفتمان مان را می‌خواهیم، ما می‌خواهیم مملکتمان نجات یابد، ما می‌خواهیم کشورمان در دنیا جایگاه خود را پیدا کند و جایگاه مردم ما در جهان ارتقا یابد، فضای امنیتی در کشور به فضای سیاسی مطلوب تبدیل شود. به فضایی تبدیل شود که همه حرف بزنند و قانون اساسی بطور کامل اجرا شود که در این زمینه صحبت خواهم کرد.

خاتمی افزود: آقای دکتر روحانی امروز با رأی قاطع شما و به رغم فضای رسمی توانسته است رأی مردم را بگیرد و حرف ایشان درست است؛ امروز آقای دکتر روحانی رئیس جمهور همه کشور است؛ حتی همه آنهایی که به او رأی نداده اند. اصلا جای نگرانی نیست! رئیس جمهوری می‌خواهیم که رئیس جمهور همه باشد و البته باید از همه نیروهای کاردان، عاقل، توانا و مورد اطمینان از هر جناح استفاده کند.

وی در ادامه گفت: اگر ما یک روز گفتیم زنده باد مخالف من، می‌بینیم که رویکرد نظام همین است. یعنی آقای مخالف! خانم مخالف! تو هم رأی بده، تو هم شهروند این کشور هستی و حق داری؛ تو هم باید مورد احترام باشی؛ تو هم باید در سرنوشت شرکت کنی! این رویکرد بسیار جالبی است. وقتی گفته می‌شود رأی مردم حق الناس است و این از

حق الله بااهمیت تر است، آدم یاد جمله امام می‌افتد که گفت«میزان رأی ملت است».

خاتمی همچنین با بیان اینکه بنابراین نباید بگوییم در جهات کلی مشکل داریم، اذعان داشت: بیاییم مشکلات و انحرافات را جبران کنیم و همه چیز را سر جای خودش برگردانیم البته مسائل اقتصادی و فرهنگی بسیار مهم است. مطالب آقای روحانی مطالب بسیار خوب و پخته و تأمین کننده خواسته‌های ما است و نیز با کمال شجاعت و قاطعیت گفته است که من پایبند آنها هستم. ما باید بیان کننده مطالبات مردم باشیم-که می‌گویم چگونه باید بیان کننده آنها باشیم- و سعی کنیم این مطالبات را در مسیر معقول‌تر و واقع بینانه پیگیری کنیم.

وی تصریح کرد: اینکه می‌گوییم فضا باید باز شود یعنی ما می‌توانیم واسطه خوبی برای شکل دادن و هدایت کردن و التیام افکار عمومی باشیم و مطالبات عمومی را به دولت منتقل کنیم. اصلا جامعه مدنی یعنی بودن نهادهای واسطه میان مردم و حکومت؛ نه حکومت ارباب مطلق مردم است و نه مردم توقع بیجا از حکومت داشته باشند. جامعه مدنی هم مطالبات را مطرح می‌کند وهم از حکومت می‌خواهد که آنها را انجام دهد. ما می‌خواهیم در میان مردم باشیم و نماینده مطالبات آنها باشیم و البته حمایت کننده دولتی باشیم که نماینده آنهاست، مواظب باشیم شتاب زدگی نکنیم که توقعات بیجا از دولت ایجاد نشود؛ دولت معجزه نمی‌تواند بکند. فقط می‌گوییم اگر مردم برای حفظ نظام از تغییر می‌گویند، رویکردها تغییر کند و اندک اندک پیش برویم. فردا تورم و بیکاری ویران کننده از بین نخواهد رفت و روابط خارجی اصلاح نخواهد شد.

رئیس بنیاد باران تاکید کرد: نباید این توقعات را داشته باشیم و در آن صورت کسانی که شکست خوردند نماینده مطالبات افراطی و فشارآورنده به دولت خواهند بود. رئیس‌جمهور، رئیس جمهور کشور است و در یک چارچوب کار می‌کند ما یکسری اسناد و قوانین بالادستی داریم. در قانون اساسی رئیس جمهور فقط رئیس دولت نیست، بلکه مجری قانون است؛ که البته بعضی‌ها این را قبول ندارند و باید مقابل آنها ایستاد، به صراحت بگویم؛ تمام دستگاهها باید با رئیس جمهوری که نماینده مطالبات مردم است هماهنگ باشند. نمی‌گوییم از حقوقشان بگذرند، اما مردم از رئیس‌جمهور در زمینه‌های مختلف مطالبه دارند و باید با اراده ملی هماهنگ بود. البته او هم باید طبق قانون عمل کند؛ هماهنگی رئیس جمهوری با رهبری و هماهنگی نهادها با وی باید باشد.

خاتمی همچنین اذعان داشت: خدا را شکر می‌کنم که نتیجه انتخابات آمدن جناب آقای روحانی بود؛ با مواضع منطقی که دارند. آقای روحانی هم باید از تمام جریانات استفاده کند؛ امروز روز تقابل نیست، روز همدلی است؛ فقط و فقط ما باید سعی کنیم افراط گری و تنگ نظری-از هر طرف- میدان دار نباشد. وی در پایان گفت: ما چیزی جز آنچه آقای دکتر روحانی در اظهاراتشان گفتند نمی‌خواهیم اما توقع داریم که با جدیت پیگیری شود و از ملت می‌خواهیم صبور و واقع بین باشند. در میان مطالباتی که هست اولویت‌ها را در نظر بگیرید. اگر دولت یک اولویتی را تشخیص دهد، هماهنگی و همراهی کنید انتظار نداشته باشید یک شبه تمام مطالبات ما تحقق یابد همین که جو عوض شود و مردم بدانند در جهت مطالبات آنها گام برداشته می‌شود مردم صبر و همراهی می‌کنند.

منبع: مردمسالاری

برچسب‌ها :