ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
44هزار روستایی، چشم‌انتظار تانکرهای آب

روستاییان خراسان جنوبی تشنه‌اند

شهروندان:
خشکسالی‌های پی‌در‌پی در استان کویری خراسان‌جنوبی، آب را تبدیل به رؤیای دست‌نیافتنی برای 44هزار خانوار روستایی کرده تا تمام چشم امیدشان به تانکر‌های آبرسانی باشد.

تانکرهای آبمدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با مهر، اظهار داشت: در این استان ۹۱۰آبادی بالای ۲۰خانوار وجود دارد که ۱۳۴روستا فاقد شبکه آبرسانی است و همچنین ۵۱روستا بر اثر خشکسالی‌ها شبکه آبرسانی آنها راکد شده و عملا آبی برای آشامیدن ندارند.

علی اکبر بسکابادی با بیان اینکه در فروردین‌ماه امسال آب ۱۱هزار و ۸۵۹خانوار روستایی با جمعیتی بالغ بر ۴۴هزار نفر با تانکر انجام شده است، بیان کرد: در فروردین‌ماه امسال هزار و ۶۹۲سرویس آب به ۳۳۲روستا حمل شده است.وی با بیان اینکه آبرسانی سیار توسط ۲۴تانکر انجام می‌شود، ادامه داد: از این تعداد ۱۴دستگاه تانکر آبرسان دولتی و ۱۰دستگاه تانکرهای بخش خصوصی هستند که با همکاری بسیج سازندگی، آبرسانی به روستاها را انجام می‌دهند. وی با بیان اینکه بیشترین سرویس آب حمل‌شده با ۲۹۸سرویس به روستاهای شهرستان نهبندان بوده است، افزود: کمترین میزان آب حمل‌شده با ۳سرویس به روستاهای فردوس بوده است.

وی بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب روستایی برای آبرسانی به روستاهای استان محدودیتی ایجاد نکرده است، گفت: به تمامی روستاهای بالای ۲۰خانوار و زیر ۲۰خانوار آبرسانی با تانکر را که تنها امید روستاییان برای زندگانی است، انجام می‌دهیم.

بیشترین بی‌آبی در روستاهای بیرجند، طبس و نهبندان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در آبرسانی سیار و تأمین آب روستاهای حاشیه مرز مشکلی نداشته‌ایم، افزود: بیشترین تنش آبی در روستاهای مرزی مربوط به روستاهای حاشیه مرز بخش درح در شهرستان سربیشه است که تلاش کرده‌ایم آب شرب مورد نیاز این روستاییان را تأمین کنیم.وی با بیان اینکه روستاهای حاشیه نوار مرزی قائن مشکل آبی ندارند، ادامه داد: روستای خیرآباد در حاشیه نوار مرزی شهرستان درمیان مشکل تأمین آب دارد. وی با بیان اینکه در برخی روستاهای حاشیه نوار مرزی مشکل کیفیت آب را داریم، تصریح کرد: از سال گذشته نصب آب‌شیرین‌کن در روستاهای عشایرنشین و حاشیه نوار مرزی را آغاز کرده‌ایم.

بسکابادی بیان داشت: ‌همچنین تنش‌های آبی زیادی در روستاهای حاشیه شهر بیرجند، روستاهای طبس، نهبندان، زیرکوه، دیده می‌شود. وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۹۳روستا با تانکر آبرسانی شده است، افزود: ۴۴روستا را در سال گذشته آبرسانی کرده‌ایم و با توجه به بارندگی‌های مطلوب در سال‌جاری ۶۱روستا از ناوگان آبرسانی حذف شدند.

طبس با کمترین ضریب بهره‌مندی ‌

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان‌جنوبی ضریب بهره‌مندی آب در روستاهای استان را ۷۲درصد اعلام کرد و افزود: بالاترین ضریب بهره‌مندی با ۹۸درصد مربوط به روستاهای شهرستان بشرویه است. بسکابادی با بیان اینکه کمترین ضریب بهره‌مندی آب مربوط به روستاهای شهرستان طبس است، تصریح کرد: ۵۶درصد جمعیت روستایی طبس از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار هستند. با توجه به چند برابر شدن جمعیت روستاهای حاشیه بیرجند و ساخت و سازهای بسیار در این نقاط طی چند سال اخیر کمبود آب در روستاهای حاشیه شهر موجب گلایه بسیاری از ساکنان این روستاها شده که به گفته مسئولان هم تأمین آب روستاییان با جیره‌بندی مدیریت می‌شود. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان‌جنوبی درخصوص معضل کم‌آبی در این روستاها نیز گفت: حاشیه‌نشینی در روستاهای حاشیه شهر بیرجند و طبس یک هشدار است.

بسکابادی می‌افزاید: گسترش و توسعه روستاهای حاشیه شهر بیرجند به‌ویژه در نقاط روستایی دستگرد، امیرآباد، حاجی‌آباد، چهکند و روستاهای ییلاقی جنوب این شهر سبب شده با بحران آب مواجه شویم. وی گفت: مشترکان آب روستایی در سال ۸۳ در روستاهای امیرآباد، حاجی‌آباد و چهکند حدود ۵۰۰نفر بوده که هم‌اکنون به ۵هزار و ۷۰۰مشترک مجاز افزایش یافته است. وی با بیان اینکه در این روستاها انشعابات غیرمجاز آب نیز وجود دارد، بیان کرد: در روستای دستگرد با توجه به ساخت‌وسازهایی که در حال انجام است، سالانه ۳۰۰مشترک مجاز به مشترکان آب روستایی اضافه می‌شود. وی افزود: آب شرب روستای دستگرد هم‌اکنون به روش مهندسی ارزشی از مجتمع آبرسانی پسوج مرتفع شده است. این آمادگی را داریم که برای جلوگیری از مشکلات بی‌آبی و کم‌آبی در این روستا شبکه‌های فرعی خیابان‌ها را با مشارکت مردم انجام دهیم. ‌ وی با بیان اینکه آبرسانی به روستاهای امیرآباد و حاجی‌آباد هم‌اکنون از ۳حلقه چاه با دبی ۴۳لیتر بر ثانیه تأمین می‌شود، گفت: متأسفانه تعداد مشترکان غیرمجاز برای امور ساخت‌وساز در این روستاها به فراوانی مشاهده شده که این موجب تنش‌های آبی در این دو روستا شده است.