ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

میراث ضرغامی در رسانه ملی

شهروندان:
این‌روزها؛ شاید بیشتر از هرکسی برای خود عزت‌الله ضرغامی مشخص است که به‌زودی اتاق مدیریتش را در «جام‌جم» تحویل جانشینی خواهد داد که از میان گزینه‌های متعدد موجود، برگزیده خواهد شد. این فضا باعث شده، انگیزه مدیران کنونی، کاهش یابد و تلاشی جدی در معاونت‌ها مشاهده نشود.

صداوسیمامهم‌ترین چالش امروزین سازمان صداوسیما؛ کمبود بودجه برنامه‌سازان است. بسیاری از برنامه‌سازان در چندسال گذشته، هنوز نتوانسته‌اند طلبشان را از صداوسیما بگیرند. در یکی، دوسال گذشته به برخی از برنامه‌سازان به‌خصوص در حوزه سیما گفته شده که دنبال «اسپانسر» در خارج از سازمان باشند.

نمونه این سیاست هم اتفاقی بود که در نوروز ۹۳ برای سریال «پایتخت» افتاد و تبلیغات گل‌درشت یک شرکت خصوصی صدای بسیاری از مخاطبان را درآورد. از سوی دیگر، عملکرد صداوسیما به‌خصوص در یک‌سال گذشته- بعد از تغییر دولت در خرداد ۹۲- با انتقادات زیادی روبه‌رو بوده است.

عمده این انتقادها به نحوه پخش برخی مسابقات ورزشی، پخش گزینشی اخبار فرهنگی و جریان‌سازی در برابر برخی برنامه‌های فرهنگی و البته سیاسی دولت یازدهم و نیز عملکرد صداوسیما در گفت‌وگوهای زنده با ریاست‌جمهوری، بخشی از کارنامه رسانه ملی در مقابل جریانات مختلف بوده است که باعث شده تا بسیاری در درون و بیرون سازمان، از رفتن احتمالی ضرغامی از این سازمان، استقبال کنند.

ضرغامی که رکورد طولانی‌ترین دوران مدیریتی را بر رسانه ملی دارد در خرداد سال ۹۳ ماموریت پنج‌ساله دوم مدیریتش تمام خواهد شد و بر اساس قانون باید این سازمان را ترک کند. بر اساس اصل یکصدوهفتادو‌پنجم قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران، رییس صداوسیمای ایران مستقیما توسط رهبر جمهوری اسلامی منصوب می‌شود.

مدت ریاست این فرد منصوب به‌طور سنتی پنج‌سال است؛ اما مقام‌معظم‌رهبری بر اساس اختیارات تفویض‌شده توسط قانون اساسی، می‌توانند در پایان یک دوره پنج‌ساله آن را تمدید کنند؛ اتفاقی که در سال ۸۸ افتاد. ماموریت ضرغامی خردادماه به پایان می‌رسد اما خودش می‌گوید که تا آبان در سازمان خواهد ماند.

حالا اگر این ماموریت خرداد یا حتی آبان به پایان برسد ضرغامی رفتنش از «جام‌جم» قطعی است. اما اینکه چه‌کسی به‌جای او خواهد آمد هم موضوع دیگری است که بیشتر در حد شایعات باقی مانده است. در ماه‌های گذشته نام کسانی چون محمدباقر قالیباف شهردار تهران، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، غلامعلی حدادعادل رییس سابق مجلس شورای اسلامی، مصطفی میرسلیم، محمدحسین صفارهرندی وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده است.

در میان این گزینه‌ها شایعه حضور دو گزینه یعنی محمدباقر قالیباف و رحمانی‌فضلی بیشتر از سایرین به گوش می‌رسد. قالیباف که سال گذشته حضورش به‌عنوان شهردار تهران بار دیگر تمدید شد تا چندماه پیش جدی‌ترین گزینه ریاست سازمان صداوسیما بود. حتی شایعه‌هایی از حضور او در «جام‌جم» هم به گوش می‌رسید.

رحمانی‌فضلی هم در میان سه گزینه اصلی سابقه حضور در صداوسیما را دارد. او در دوره لاریجانی معاون سیاسی سازمان بود. البته شاید گزینه نهایی از میان کسانی باشند که اکنون نامشان در فهرست نامزد‌ها دیده نمی‌شود. با این حال؛ سکاندار بعدی «جام‌جم» هرکس که باشد باید با انبوهی از مسایل به‌جامانده از دوران ضرغامی دست‌وپنجه نرم کند.

 فرزانه ابراهیم‌زاده

شرق

برچسب‌ها : ,