ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
وضعیت بحرانی آب در پایتخت انرژی کشور

آب شربی که برای شستشو هم مناسب نیست

شهروندان:
شهرستان عسلویه به عنوان پایتخت انرژی کشور که نقش بسیار مهمی در تولید گاز کشور دارد، با مشکلات زیادی در برخی از زیرساخت‌ها مواجه است. یکی از این مشکلات مربوط به وضعیت آب آشامیدنی این منطقه می‌شود که معضلاتی را برای مردم به وجود آورده است.

آب شرببدون شک یکی از مهم‌ترین زیر ساخت‌های آبادانی در هر منطقه آب و عدالت در توزیع آن است. استان بوشهر یکی از نقاط گرم و خشک کشور است که تنها کمتر از ۱۰ درصد آب مصرفی خود را از منابع داخلی تامین می‌کند در واقع بیش از ۹۰ درصد منابع تامین آب شرب استان بوشهر از استانهای همجوار تامین می‌شود.

در این بین برخی از شهرها و روستاهای استان بوشهر دچار بحران کم آبی است که مردم آن منطقه را کلافه کرده است که یکی از نقاط و شهرستان‌ها عسلویه پایتخت انرژی ایران است.

مردم دو شهر نخل تقی و عسلویه از توبع شهرستان عسلویه از نبود آب مناسب در این شهرها گله‌مند هستند و بارها با ارسال طومار اعتراض آمیز این مشکل اساسی خود را به گوش مسئولان رسانده‌اند.

آلودگی و کدر بودن آب شبکه آبرسانی در نخل‌نقی/ توزیع نوبتی آب در عسلویه

احمد نجفی یکی از شهروندان نخل تقی می‌گوید: مشکل آلودگی و کدر بودن آب شبکه آبرسانی به حدی است که مردم را مجبور به خرید آب شرب معدنی می‌کند و حتی این آب برای شستن ظروف و دیگر وسائل هم کاربرد ندارد.

وی گفت: مردم این شهر از مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر عاجزانه می خواهند به این موضوع توجه ویژه و کافی کرده و مشکل آب آشامیدنی این شهر را حل کنند.

نجفی افزود: عسلویه و نخل تقی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس پایتخت انرژی ایران قرار دارد و خط آبرسانی کوثر از کنار شهر به استان هرمزگان هدایت می‌شود ولی مردم این شهرستان از بی‌آبی رنج می‌برند.

رضا خرسندی شهروند عسلویه هم گفت: آب در شهر عسلویه بصورت نوبت بندی توزیع می‌شود؛ آیا این عدالت است که شهرستانی که انرژی گاز بسیاری از نقاط جهان و تمام استان‌های کشور را تامین می‌کند خودش از کم آبی در رنج و فلاکت باشد.

عسلویه روزانه با کمبود ۷۰۰۰ متر مکعب آب آشامیدنی روبه رو است

فرماندار عسلویه با بیان اینکه بخشی از آب شرب منطقه از دستگاه‌های آب شیرین تولید می‌شود، افزود: کدورت آب آشامیدنی ناشی از تولید آب آشامیدنی از طریق دریا، به دلیل شستشوی مخازن تاسیسات آب شیرین کن منطقه ویژه، مقداری خوردگی لوله ها وارد شبکه توزیع شده است که این امر کدری آب موجود در شبکه را افزایش داده است.

مجید محمودی با بیان اینکه آب آشامیدنی نخل تقی هیچ گونه مشکل بهداشتی ندارد افزود: با این وجود براساس آزمایش های انجام شده آب آشامیدنی نخل تقی هیچ گونه مشکل بهداشتی ندارد و مردم با اطمینان مصرف کنند.

وی افزود: همچنین برای کاهش نگرانی مردم بزودی شبکه موجود نیز شستشو خواهد شد تا کدری آب برطرف شود.

فرماندار عسلویه سهمیه آب شرب به این شهرستان را براساس سرشماری جمعیت سال ۸۵ اعلام کرد و افزود: این میزان سهمیه باعث شده تا روزانه شهرستان عسلویه با کمبود هفت هزار متر مکعب آب آشامیدنی روبه رو شود.

وی منابع تامین آب شهرستان عسلویه را خط آبرسانی کوثر، چاه‌های آب شرب منطقه و دستگاه آب شیرین کن سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به میزان روزانه ۱۳هزار و۵۰۰ متر مکعب عنوان کرد.

وی یادآورشد: با توجه به مشکلات جدی ایجاد شده در توازن آب مورد نیاز و دریافتی، پیگیری‌های زیادی با مسئولان شرکت آبرسانی خلیج فارس و شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی استان بوشهر انجام شده است که مسئولان یادشده اعلام کرده‌اند به دلیل پایین بودن توان و ظرفیت خط کوثر امکان افزایش سهمیه آب به این شهرستان وجود ندارد.

راهکار جبران کمبود آب شرب استان ایجاد خط دوم آبرسانی کوثر است

محمودی با اشاره به اینکه راهکار اصلی جبران کمبود آب شرب مورد نیاز استان بوشهر ایجاد خط دوم آبرسانی کوثر است تصریح کرد: اجرای این طرح که نقش مهم و حیاتی در تامین کمبود آب شرب مردم دارد باید بعنوان یک پروژه ملی تعریف و تامین اعتبار شود.

فرماندار عسلویه آب دریافتی از خط آبرسانی کوثر را روزانه ده هزار متر مکعب اعلام کرد و گفت: علاوه بر آن روزانه سه هزارو ۵۰۰ متر مکعب آب مورد نیاز جمعیت ۱۱هزارو ۵۰۰ نفری شهر نخل تقی از توابع شهرستان عسلویه از طریق آب شیرین کن منطقه ویژه تامین می شود.

محمودی با بیان اینکه آب آشامیدنی نخل تقی هیچگونه مشکل بهداشتی ندارد افزود: براساس آزمایش های انجام شده آب آشامیدنی نخل تقی هیچ گونه مشکل بهداشتی ندارد و مردم با اطمینان مصرف کنند.

فرماندار عسلویه از شستشوی شبکه آبرسانی خبر داد و افزود: برای کاهش نگرانی مردم بزودی شبکه آبرسانی موجود شستشو خواهد شد تا کدری آب برطرف شود.

وی توزیع آب شرب مردم نخل تقی از مخزن ۱۰هزار متر مکعبی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: طرحی پیش بینی شده است تا آب مصرفی مردم نخل نقی پیش از ورود به شبکه توزیع، به مخزن ده هزار متر مکعبی این شهرستان منتقل و پس از مخلوط شدن با آب خط کوثر وارد شبکه شود.

فرماندار عسلویه یادآورشد: برای تحقق این مهم باید به طول چهارکیلومتر خط انتقال آب ایجاد شود که برای این طرح چهار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

لزوم افزایش آب ورودی از خط کوثر به میزان ۵هزار متر مکعب

در همین حال مدیر امور آب و فاضلاب عسلویه و نخل تقی گفت: آب شرب عسلویه هر چند کفاف ۲ هزار مشترک این شهر نمی‌دهد ولی با نوبت بندی توانسته‌ایم توزیع آب در این شهر را مدیریت کنیم.

عباس سرخوش با اشاره به مشکل آب شرب نخل تقی افزود: نخل تقی که دارای سه هزار مشترک آب است روزانه به ۳ هزار و ۲۰۰ مترمکعب آب نیاز دارد و این در حالی است که میزان آب ورودی به شبکه آبرسانی این شهر از دستگاه‌های شیرین کن ۲هزار و ۷۰۰ متر مکعب است.

وی گفت : دستگاه‌های آب شیرین کن در شهر نخل تقی هر ساله نیاز به رنگ آمیزی و شستشو دارد که بخشی از این کار انجام شده است و تنها ۳۰ درصد شبکه آبرسانی دچار مشکل کدروت آب است که در تلاش هستیم این کدروت را برطرف کنیم.

مدیر امور آب و فاضلاب عسلویه و نخل تقی یکی از راهکارهای اساسی برای برطرف کردن مشکل آب آشامیدنی نخل تقی را تامین آب شرب این شهر از خط آبرسانی کوثر دانست و گفت: اینک خطوط انتقال آب این شهرستان، جوابگوی انتقال روزانه ۲هزار و ۳۰۰ متر مکعب آب است این در حالی است که با افزایش سهمیه آب از خط آبرسانی کوثر به ۲ برابر، باید ظرفیت خطوط انتقال آب در این شهرستان نیز افزایش یابد.

وی گفت: در حال حاضر روزانه ۲هزار و ۳۰۰ مترمکعب آب از خط آبرسانی کوثر در شهر عسلویه توزیع می‌شود که با نوبت بندی مشکل مردم برطرف شده است.

سرخوش تاکید کرد: افزایش آب ورودی از خط کوثر به میزان ۵هزار متر مکعب با توجه به وجود مخزن ۱۰هزار متر مکعبی در عسلویه مشکل آب شرب مردم نخل تقی و عسلویه را برطرف می‌کند.

وی با اشاره به اعتبارات در سفر سال ۹۰ مقام معظم رهبری به عسلویه گفت: در این سفر برای توسعه و نوسازی شبکه‌های آبرسانی کنگان ،نخل تقی ، بنک و عسلویه ۲۰ میلیارد ریال مصوب شد که ۳میلیارد ریال آن به عسلویه اختصاص دارد.

سرخوش یادآور شد: از تمام امکانات و توانمندی موجود برای بهبود وضعیت آب آشامیدنی شهرستان عسلویه بهره می‌بریم و هیچ فرصتی را هدر نخواهیم داد.

امین رجب‌زاده – مهر

برچسب‌ها : ,