ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

سخنان رئیس‌جمهور در مورد تفکیک جنسیتی تکلیف دولت را مشخص کرد/ پیگیری حضور زنان در ورزشگاه‌ها

شهروندان:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه سخنان رئیس جمهور در مورد تفکیک جنسیتی تکلیف دولت را مشخص کرد، گفت: معاونت امور زنان ریاست جمهوری مواضع خود را طی چند روز آینده اعلام می‌کند.

فارس نشهیندخت مولاوردیوشت: شهیندخت مولاوردی در هم‌اندیشی خبرنگاران حوزه زنان و خانواده که در معاونت امور زنان ریاست جمهوری برگزار شد، با اشاره به نقش رفیع رسانه ها در اطلاع‌رسانی و آگاهی دهی به جامعه و انعکاس و بیان مشکلات و مطالبات جامعه زنان به عنوان واسطه دولت گفت: امیدواریم با جریان آزاد اطلاعات، رسانه‌ها بتوانند در تحقق آرمانها و اهداف نظام و بویژه سند چشم‌انداز ۲۰ ساله و ایجاد جامعه بدون فقر، فساد و تبعیض در ایران ۱۴۰۴ قدم‌های جدی بردارند.

وی ادامه داد: شفاف‌سازی و حقیقت‌گویی می‌تواند در مهار مشکلات جامعه و ساختن جامعه‌ای عاری از فساد اداری نقش مهمی را ایفا کنند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه تا حدودی در جریان مشکلات حوزه خبر هستم، اظهارداشت: اگر کمکی از دست من بر آید دریغ نخواهیم کرد و باید توجه داشت که در حوزه خبر مشکلاتی عمومیت دارند و مشکلاتی نیز مخصوص خانم‌هایی است که فعال این حوزه هستند از جمله مشکلات مالی که کفاف زندگی آنها را نمی‌دهند  و همچنین عدم برخورداری از بیمه و امنیت شغلی مزید بر تمام سختی‌هاست و البته بعضاً تبعیض‌های جنسیتی را نیز شاهد هستیم.

مولاوردی افزود: هم‌اکنون چند درصد از مناصب کلیدی در رسانه‌ها در اختیار زنان است و ما بیشتر در امور اجرایی شاهد حضور زنان هستیم و بیشترین مقام یک زن در یک رسانه دبیر یک سرویس بودن است که این موضوع شایسته زنان فعال نیست.

وی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم این سقف‌های شیشه‌ای که در تمام حوزه‌ها وجود دارد در حوزه خبر از میان برداشته شود و با تعامل بیشتر بتوانیم برای حل این مشکلات قدم‌های خوبی برداریم.

مولاوردی در ادامه با بیان اینکه بنده ۳ ماه پس از شروع به کار دولت در معاونت امور زنان ریاست جمهوری منصوب شدم، گفت: نمی‌دانم این زمان، زمان زیادی برای قضاوت در خصوص عملکرد این معاونت است یا خیر اما در خصوص قانون افزایش مرخصی زایمان باید بگویم ما برای هیچ مصوبه‌ای به اندازه این مصوبه وقت نگذاشته‌ایم اما باید توجه داشت که دستگاه‌ها برای اجرای آن مجاز شده‌اند طبیعی است که دغدغه لازم برای اجرای آن را نخواهند داشت و به صورت سلیقه در دستگاه‌ها اعمال خواهد شد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: هم‌اکنون بیمه خدمات درمانی افزایش مرخصی زایمان را اجرا می‌کند اما بیمه تامین اجتماعی با توجه به بار مالی آن هنوز اجرای این قانون را قبول نکرده است و با پیگیری‌های انجام شده، قانون افزایش مرخصی زایمان در دستور کار کمیسیون اجتماعی دولت قرار گرفت و از طرفی دبیر هیأت دولت به معاونت نظارت راهبردی ارجاع شد و اخیراً نامه‌ای را از طرف معاونت نظارت راهبری دریافت کرده‌ایم مبنی بر اینکه دستگاه‌ها می‌توانند بخشی از بودجه خود را به افزایش مرخصی زایمان اختصاص دهند.

مولاوردی افزود: ما به دنبال یک راهکار هستیم و همزمان با ابلاغ سیاست‌های کلی نظام در مورد جمعیت و تقسیم کار آن توسط معاون اول رئیس جمهور بندی را پیدا کرده‌ایم که به عنوان همکار معاونت نظارت در راستای تسهیل باروری و ازدواج جوانان باید وارد عمل شویم و امیدوار هستیم از این طریق بتوانیم اقدامات خوبی در راستای تحقق افزایش مرخصی زایمان برداریم.

وی با بیان اینکه قانون افزایش مرخصی زایمان ایراد داشته است و ناقص‌الخلقه بوده است، گفت: اختصاص اعتبار در شرایطی که مباحث عدیده اقتصادی در جامعه مطرح است به سختی پیش می‌رود و ما هم‌اکنون در حال پیگیری این موضوع هستیم.

مولاوردی با بیان اینکه ما در تهران و پایتخت ننشسته‌ایم که پشت درهای بسته سیاستگذاری کنیم، گفت: در سفرهای استانی فرصتهای خوبی ایجاد می‌شود که به عنوان نماینده ویژه دولت از پروژه‌های ناتمام یا در دست اقدام که راه‌اندازی آنها به نفع زنان خواهد بود بازدید کنند به عنوان مثال اگر درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها به بهره‌برداری برسند در بهبود وضعیت سلامت زنان موثر خواهد بود و در سفر اخیر به استان چهارمحال و بختیاری ۷۹ پروژه به تصویب رسید که ۷۶ مورد از آنها در سال ۹۳ و ۳ مورد در سال ۹۴ انجام خواهد شد.

مولاوردی ادامه داد: کار گروه زنان عشایر و روستایی به زودی در معاونت امور زنان راه‌اندازی خواهد شد و امیدوار هستیم با راه‌اندازی این کار گروه به نتایج خوبی برسیم.

وی با بیان اینکه تأمین کردن نظرات تمام گروه‌ها در جامعه کار مشکلی است، گفت: هر کلمه‌ای که ما بیان می‌کنیم و هر قدمی که بر می‌داریم به شدت زیر نظر است، به عنوان مثال در مورد حضور زنان در ورزشگاه‌ها عده‌ای دوستان اصولگرا مطرح کرده‌اند «مگر دغدغه چند درصد از زنان حضور در ورزشگاه‌ها است» اما من با حضور در مجلس شورای اسلامی توضیح دادم که ما هم‌راستا با موضوعاتی مانند اوقات فراغت، سلامت، توسعه تعاملات بین‌المللی موظف هستیم که تمام این موارد را پیش ببریم و از سویی دیگر زمانی که برای دفاع از مردم مظلوم غزه مجوز تجمع می‌گیریم عده‌ای مطرح می‌کنند که ای کاش معاون رئیس جمهور نیز برای امور زنان نیز مجوز تجمع می گرفت.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: اما ما همچنان پیگیر حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستیم و با مشارکت وزارت ورزش و معاونت ورزش بانوان کمیته‌ای تخصصی تشکیل شده است تا به یک ساز و کار مناسب برسیم.

مولاوردی ادامه داد: سخنرانی رئیس جمهور در چهارمحال و بختیاری در خصوص تفکیک جنسیتی تکلیف دولت، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی را مشخص کرد و ما نیز به زودی مواضع رسمی خود را اعلام می‌کنیم.

وی افزود: بنده در صحبت‌هایی که با مشاور امور بانوان شهرداری داشتم مطرح شد که اردیبهشت‌ماه این مورد، مورد بحث قرار گرفته است و از آن زمان قرار شده که این بخشنامه اجرایی شود اما هم‌اکنون سوال‌هایی در جامعه مطرح است مبنی بر اینکه در این ۹ سال غیرت دینی مسئولان کجا رفته بود و چرا در این ۳ سال این کارها انجام نشده است و اگر استثنائاتی وجود دارد نباید آن تبدیل به قاعده شود و به عموم مردم تعمیم داده شود و باید توجه داشت که شهرداری جزء موسسات عمومی است و زیرمجموعه دولت نیست.

مولاوردی ادامه داد: از سوی دیگر تمام قوا برای این موضوع به میدان آمدند و حتی از تریبون نماز جمعه نیز استفاده شد، در چنین شرایطی چه انتظاری از یک معاونت دارید.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: یکی از بازوان اجرایی و فکری ما سازمان‌های مردم نهاد و NGOها هستند و چهارشنبه نیز اولین نشست سازمان‌های غیر دولتی در وزارت کشور برگزار می‌شود که امیدوار هستیم این نشست‌ها ادامه پیدا کند.

مولاوردی همچنین از راه‌اندازی پورتال جامع اطلاع‌رسانی زنان در سالگرد دولت خبر داد و گفت: امیدوار هستیم با راه‌اندازی اتاق‌های گفت‌ وگو اتفاقات خوبی در حوزه زنان و خانواده رخ دهد.

برچسب‌ها : ,