ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت
آخوندی در جمع دانشگاهیان و پژوهشگران استان گلستان مطرح کرد:

بذر و ایده‌های نظم اجتماعی باید در دانشگاه‌ها کاشته شود

شهروندان:
وزیر راه و شهرسازی، نقش دانشگاه ها را دربرگرداندن نظم اجتماعی به جامعه مهم دانست وگفت: بذر و ایده های نظم اجتماعی باید در دانشگاه ها کاشته شود.

نشستدکتر ˈعباس آخوندیˈ پنجشنبه شب در جمع دانشگاهیان و پژوهشگران استان گلستان در محل دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان افزود: تصور بر این است که نظم در جامعه از طریق بوروکراسی برنمی گردد بلکه نظم منظومه ای فکری ویک رویکرد و اندیشه است که اول باید در ذهن همه شهروندان بنشیند و تبدیل به یک خواست اجتماعی شود.

وی اظهارکرد: به همین خاطر، این مسایل را دانشگاه ها باید به عنوان یک نهاد مردمی بررسی و پیگیری کنند تا به جریان اندیشه ای، تبدیل و منجر به اصلاح شود.

وی بابیان اینکه هم اکنون مدیریت چندگانه درسرزمین ایران حاکم است، گفت:نیاز به بازاندیشی نسبت به مدیریت یکپارچه سرزمینی داریم چرا که ازهم گسیختگی موجود، انواع بهم ریختگی ها را موجب شده و قبل از حل از طریق قانون نیاز به اندیشه داریم که دانشگاه می تواند ورود کند.

وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: درایران مدیریت محلی وهویت محلی نیزتحت تاثیراین مدیریت قرار گرفته و درشهرها نیز دفتر معماری وجود ندارد که نگران تحولات معماری در شهر باشد.

آخوندی گفت: با مرور در شهرهای ایران می توان فهمید که معماری آنها نه بیان کننده سبک زندگی قدیم ونه مدرن است واساسا فاقد ارزش های اساسی هستند واین نکته مهمی است که باید به نحوی مورد نقد قرار گیرد وبا توجه به وضعیت موجود، این نقد را هم باید دردانشگاه شروع کرد.

وی با بیان اینکه واقعیت شهرهای ایران این است که آنچه در این شهرها هزینه شده، فاقد ارزش های بنیادین معماری است، افزود: این مساله نیازمند نقد و ارائه راهکار می باشد.

وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: بسیاری ازمعماری های شهری بیش ازآنکه در اختیار معماران باشد که خلق عاطفه ومعماری درشهر کنند در دست سوداگران است که باید این اتفاق به خواسته اجتماعی تبدیل شود و با دستور نمی توان آن را حل کرد.

آخوندی برای ارتباط دانشگاه و وزارت راه و شهرسازی، پیشنهاد کرد: مرکز تحقیقات راه و شهرسازی به پنج پژوهشکده حمل و نقل، معماری، مصالح ساختمانی، ساختمان (عمران و سازه) و مالی و اقتصاد تبدیل شده وآنچه اخیرا در حوزه استان ها در پی آن بوده، وجود اساتید وابسته به این مرکز بوده تا بتوانیم پروژه های علمی تحقیقاتی را شروع کنیم.

به گفته وی، این اقدام به ارتباط دانشگاه و وزارت راه درسیاستگذاری ها کمک می کند و در استان نیزمی توان پروژه هایی را با تامین مالی از طریق همین مرکز انجام داد و نگرانی های موجود را، حل کرد.

آخوندی افزود: از آنجایی که حمل و نقل در استان گلستان ترکیبی است نیاز به طرح جامع حمل و نقل در استان داریم که باید با طرح جامع توسعه استان و شهری پیوند بخورد که می توان به کمک دانشگاه آن را شروع کرد.

وی گفت: نکته دیگر، ارزیابی ایمنی تمام راه های استان و تجهیز جاده های شریانی کشور به مدیریت هوشمند می باشد.

آخوندی با بیان اینکه استقبال از ارزیابی محیط زیستی و نقد معماری از موضوعات مورد استقبال دیگر ماست، افزود: درحوزه نظام مهندسی مشکل موجود این است که مهندس، ناظر است و کننده کار، شخص دیگری است در حالیکه اجرای پروژه وظیفه مهندس است نه فقط نظارت و با ارائه خدمات یکپارچه از سوی مهندسین، مردم دیگر به استاد معمار مراجعه نمی کنند.

آخوندی اظهارکرد: علی رغم وجود ساحل، مرز، منابع طبیعی ، معادن وانواع ثروت های انسانی موجود در استان گلستان، وضعیت شهر و استان بیانگر آن است که آنچنان که باید و شاید در دست مردم ثروت وجود ندارد در حالیکه با وجود این منابع، مردم منطقه باید رفاه بیشتری داشته باشند.

وی همچنین از وجود بافت های فرسوده شهر و روند موجود در شهر گرگان ابراز نگرانی کرد و گفت : بنده یک معلم کوچک در دانشگاه هستم و تلاش این است که از اعضای هیئت علمی برای حل مشکلات موجود در حوزه های مختلف ماموریتی وبویژه در سیاستگذاری ها استفاده شود.

ویژه دیدن بافت قدیم شهر گرگان، اعتماد به دانشگاه و واگذاری طرح ها به دانشگاه ها، خروج جاده آسیایی به خارج از پارک ملی گلستان، افزایش سرانه فضای سبز در طرح های جامع، توزیع ظرفیت عادلانه برای مهندسین دارای پروانه، اهمیت به نقش مهندسین معماری و معماران باتجربه،احداث مجتمع های خدماتی رفاهی بخشی ازمواردی بود که توسط پژوهشگران ودانشگاهیان به وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد شد.

وزیر راه و شهرسازی امروز صبح در راس هیاتی جهت بازدید از طرح های عمرانی استان گلستان وارد گرگان شد.