ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

آشنایی با ۵ رمز موفقیت معلولان

شهروندان:
داشتن دوستان خوب برای معلولان یک ضرورت است. بسیاری از معلولان موفق، تلاش می‌کنند با افراد خانواده، دوستان و آشنایان خود بیش از پیش ارتباط و دیدار داشته باشند. به یاد داشته باشید آنچه توانایی را می‌سازد، نیروی اراده است و اگر اراده بخواهد جاری شود، هیچ بهانه‌ای سد راهش نیست.

۱معلولان. ارتباط اجتماعی موثر برقرار کنید و در جمع دوستان قرار بگیرید

داشتن دوستان خوب برای معلولان یک ضرورت است. بسیاری از معلولان موفق تلاش می‌کنند با افراد خانواده، دوستان و آشنایان خود بیش از پیش ارتباط و دیدار داشته باشند. داشتن رابطه سالم با افراد سرزنده و موفق باعث می‌شود، فرد معلول بتواند در مورد نگرانی‌ها و احساساتی که درباره خود و معلولیتی که دارد با آن افراد درد‌دل کند؛ از طرفی می‌تواند از پتانسیل و کمک هر یک از دوستانش استفاده کند و در جهت رسیدن به اهدافش قدم بردارد.

۲. داوطلبانه در جامعه حاضر شوید

حضور در اجتماع نکته مهمی در زندگی معلولان است. اگر فرد معلول بیاموزد که چگونه می‌تواند در اجتماع حضور یابد، هم به خودش کمک کرده و هم به افراد معلول دیگری که قصد دارند در جامعه حضور یابند. دوست عزیز به خاطر داشته باشید این تنها خود شما هستید که می‌توانید با تکیه بر نیروی ایمان و اراده، موقعیت و جایگاه خود را در اجتماع تثبیت کنید. انتظار نداشته باشید در گوشه‌ای از خانه بنشینید و دیگران بدون آشنایی با شما و اطلاع از توانمندی‌هایتان از شما دعوت به همکاری و حضور در اجتماع کنند. بلند شوید و با تکیه بر نیروی ایمان به اطرافیان و جامعه ثابت کنید معلول، فرد مسئولیت‌گریز و دست‌و‌پا بسته‌ای که از نیروی ابتکار محروم است، نیست. خوش‌فکری و استعدادهایتان را به همگان نشان دهید، به جامعه بیایید تا روی توانمندی‌ها و قابلیت‌های شما بیش از پیش حساب کنند.

۳. با معلولان موفق ارتباط داشته باشید

بی‌گمان نمی‌توان از نظر دور داشت که گاهی‌اوقات ممکن است احساس تنهایی کنید. در این شرایط صحبت‌کردن با فردی که معلولیت مشابهی دارد، می‌تواند موثر واقع شود و همه چیز را تغییر دهد. چرا که او مشکلات مشابهی دارد و از این نظر می‌تواند شما را به‌خوبی درک کند. با قرار گرفتن در گروه همتایان خود که توانسته‌اند به موفقیت‌های زیادی دست یابند، درمی‌یابید افراد دیگری نیز هستند که از مشکلات مشابه رنج می‌برند اما با وجود این، بر سختی‌های زندگی فایق آمده‌اند. با مشکلات و تنگناهای همتایان خود آشنا شوید و از آنها بخواهید به شما نشان دهند که چگونه برای رسیدن به اهدافشان تلاش کرده‌اند. با افرادی معاشرت کنید که تحسین‌شان می‌کنید. وقتی با کسانی هستید که افراد موفقی هستند، بیشتر می‌توانید خودتان را باور کنید.

۴. باورهای منفی را رد کنید

همیشه کسانی هستند که آیه یأس می‌خوانند و انسان‌ها را در انجام اهدافشان دلسرد می‌کنند. در بسیاری از موارد دیده می‌شود که فرد معلول با قدرت اراده و پشتکار تصمیم به انجام کاری گرفته است که خوشبختی او را در آینده تضمین می‌کند اما تعدادی از اطرافیان دور و نزدیک، او را این‌گونه با باورهای منفی درگیر می‌کنند:«تو از توانایی جسمانی لازم برای انجام چنین کاری برخوردار نیستی»، «مگر شرایطت را نمی‌بینی؟ بهتر است هدف کوچکتری را انتخاب کنی و بلند پرواز نباشی» یا عده‌ای به خاطر ناآگاهی از استعدادهای معلول یا از سر ترحم با ابراز جملاتی نظیر این‌که «روحیه تو با قرارگرفتن در چنین اماکنی آسیب می‌بیند»، «ممکن است رفت و آمد تو در شهر با شرایطی که داری خطرناک باشد»، «معابر، پیاده‌روها و خیابان‌ها به هیچ عنوان مناسب عبور و مرور تو نیست» و… مانع شکوفایی او می‌شوند، حال اگر شما به این ندای منفی گوش کنید، از پرداختن به افکار مثبت باز می‌مانید.

پس اگر کسی به شما گفت که نمی‌توانید کاری را انجام دهید، بهتر است توصیه‌های او را بشنوید اما آگاهانه و با خواست خودتان تصمیم نهایی را بگیرید. این‌که اطرافیان چه رفتار و واکنشی نشان می‌دهند چندان مهم نیست. نگاه خود شما به توانمندی‌هایتان حایز اهمیت است.

۵. از امتحان‌کردن نهراسید

حتی کوچکترین پیروزی‌ها می‌تواند اعتماد به‌نفس‌تان را افزایش دهد و باعث شود دفعه بعدی که با یک مشکل یا هدف روبه‌رو شدید، بیشتر به خودتان اعتماد کنید. رفتارهای دفاعی را کنار بگذارید. وقتی به خودتان می‌گویید که نمی‌توانید به یک هدف خاص در زندگی‌تان برسید، قبل از این‌که حتی تلاشی کرده باشید، اجازه می‌دهید که شکست بخورید. فراموش نکنید بازنده در هر جواب مشکلی را می‌بیند، ولی برنده در هر مشکلی جوابی را می‌بیند؛ پس مثل برنده‌ها فکر کنید.

شهروند