ارسال مطلب فیس‌ بوک توییت

یادآوری حادثه شین‌آباد باعث کاهش حوادث مشابه می‌شود

شهروندان:
«دانیال نوع‌پرست» نفر اول مسابقه طراحی «آتش جان» در حاشیه مراسم تقدیر از برگزیدگان این مسابقه گفت: این مسابقه بهانه خوبی برای یادآوری و بازخوانی وقایع دردناکی از این قبیل بود که به خاطر کمبود امکانات در کشور رخ می‌دهند.

دانیال نوع‌پرستاما مهم‌تر از این یادآوری‌ها، اجرای آن است که می‌تواند کمک کند این‌گونه فعالیت‌ها از فضای حرفه‌ای و رسانه‌ای به سمت فضای عمومی و شهروندی حرکت کنند و مردم با این فعالیت‌ها ارتباط برقرار کنند. در عین حال، این یادآوری می‌تواند تاثیر مثبتی در کاهش این حوادث داشته باشد.

وی با اشاره به این‌که این‌گونه مسایل باید در سطح جامعه مطرح شوند وتنها محدود به فضاهای حرفه‌ای و آکادمیک نشود، گفت: واقعیت این است که ما در شهر فضاهای عمومی کم داریم و فضای عمومی می‌تواند با نمادهایی که یادآور وقایع دردناکی از این قبیل است، ساخته شوند تا مردم شهر را به این حوادث آشنا کنند و رسیدگی به این حوادث تنها منتهی به جلسات و کنگره‌های حرفه‌ای نشود.

نوع‌پرست در پاسخ به این سوال که «طرح‌های ارایه شده تا چه اندازه می‌توانند اجرایی باشند؟» اظهار کرد: طرح‌های ارایه شده همگی اجرایی هستند، اما نکته مهم این است مسئولان باید برای اجرایی شدن این طرح‌ها تلاش کنند و رسیدن به این مهم ممکن نخواهد شد، مگر این‌که این طرح‌ها از حوزه رسانه‌ای فراتر رود.

این معمار جوان اظهار کرد: مسابقه‌هایی از این قبیل فضایی آرام را ایجاد می‌کنند تا معماران جوان فارغ از استرس‌های کار و درگیری‌های کاری با کارفرما، با آرامش به طرح‌های خود فکر کنند و معمولا چنین طرح‌هایی از کیفیت قابل توجهی هم برخودار و در واقع منعکس کننده اندیشه ناب یک طراح هستند.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های این مسابقه این بود که به صورت مفهومی به ایده‌ها پرداخته بودند و به حاشیه‌ها و رزومه‌های کاری دست و پا گیر توجه زیادی نشد.

مراسم تجلیل از برترین‌های مسابقه «آتش جان» که عصر دیروز، ۳۰ فروردین ماه همزمان با شب میلاد باسعات دخت گرامی پیامبر اسلام(ص) حضرت فاطمه سلام الله علیها، در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم سیاسی تهران برگزار شد.

طرح برگزاری مسابقه طراحی «آتش جان» از سوی موسسه اخلاق و اندیشه شهروندی ایرانیان و وب‌سایت شهروندان ارایه شد تا ایمنی از مدارس در برابر آتش، هرچه بیشتر دغدغه‌ همگان شود. پس از اعلام فراخوان این مسابقه، ۲۵۰ نفر برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کردند که در نهایت، ۴۷ اثر به دبیرخانه این جایزه ارسال شد.

پس از بررسی آثار دریافتی نیز ۱۳ اثر به دور دوم داوری راه پیدا کردند که از میان این آثار، طرح‌های ارایه شده توسط دانیال نوع‌پرست، فرزان شاماسب‌لو، سالار سائمی، مولود جلالی‌فر و آرزو خانچی به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم را به دست آوردند و به عنوان صاحبان آثار برتر، معرفی شدند.

ابتدا قرار بود به آثار رده‌های اول تا سوم به ترتیب پنج سکه طلا، ۳ سکه طلا و ۲ سکه طلا اهدا شود اما در جلسه پایانی داوری تصمیم گرفته شد که به نفرات سوم و چهارم نیز جایزه تعلق بگیرد. بر همین اساس، به هر یک از نفرات سوم و چهارم نیز یک سکه طلا تعلق گرفت.

شنبه (۳۰ فروردین) از ساعت ۱۸ تا ۲۰ مراسم تقدیر از برگزیدگان جایزه «آتش جان» به میزبانی مدیران و مسئولان موسسه اخلاق و اندیشه شهروندی ایرانیان و با حضور وزرای راه و شهرسازی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونان وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و همچنین آموزش و پرورش، مقامات شهری، فرهنگی، هنری و برخی از هنرمندان در سالن فردوسی خانه اندیشمندان واقع در تهران، خیابان استاد نجات‌اللهی برگزار شد.

پانزدهم آذرماه سال ۱۳۹۱، تعدادی از دانش‌آموزان دختر مدرسه ابتدایی روستای شین‌آباد از توابع شهرستان مرزی پیرانشهر در استان آذربایجان غربی به دلیل آتش‌سوزی کلاس درسشان دچار سوختگی شدند که بر اثر این حادثه دو دانش‌آموز به نام‌های سیران یگانه و سارینا رسول زاده جان باختند و چند دانش‌آموز دختر نیز دچار آسیب‌دیدگی‌ شدید شدند.